twitting:

    follow me on Twitter

    18 Haziran 2010 Cuma

    İnternet Sansürüne İdareten Çözüm

    Efendiler, biliyorsunuz ki son zamanlarda gemi iyice azıya alan dangalak devletimiz, internetin yarısını oluşturan Google'ı bile sansürleyecek kadar küstahlaştı. Bunda tabii ki kendi aramızda bıdı bıdı konuşup iş eyleme gelince pasif sümsüklere dönüşmemizin de etkisi var. Ama bu, bambaşka bir mesele. Ben şimdi sadece, engellenen bir çok sayfaya (Tüm Google hizmetleri, Megaupload, Richarddawkins vs.) ulaşabilmeniz için inanılmaz basit ve çok etkili bir numara göstereceğim.

    1) Şu dosyayı indirin: http://dl.dropbox.com/u/574877/hosts
    2) C:\Windows\System32\drivers\etc klasörüne yapıştırın. Hâlihazırda bir hosts dosyası varsa, onu silip bu indirdiğiniz yeni hosts dosyasını kullanın.
    3) Bilgisayarınızı yeniden başlatın.

    Ta-da.

    Eğer hâlâ giremiyorsanız, DNS'lerinizi OpenDNS'e ya da GoogleDNS'e çevirin, bir kere daha yeniden başlatın.

    Yine de giremiyorsanız, bunun sebebi daha önce yapmaya çalıştığınız Proxy ayarları, ya da TTNet'in verdiği modemlerde override edilmesi gereken TTNet DNS ayarlarıdır. Bunları düzeltip, bir daha deneyin.

    2 yorum:

    Ragnor dedi ki...

    Bilgisayarımda C:\Windows\System32\drivers\etc klasörünü bulamıyorum. Hatta C:\ ile başlayan bi klasör hiç yok. Hepsi / ile başlıyor. Acaba bilgisayarım mı bozuldu? Nasıl düzeltebilirim?

    Kabraxis dedi ki...

    O bilgisayarı çöpe at, git adam gibi bi os, mesela Windows çalıştıran bi makine al.